7 óra 40 perc a picsába!!!Riadtan ugrottam ki az ágyból, ordítottam a gyereknek, hogy keljen.Kábán nézett rám, de azért rögtön vitázni kezdett, hogy nem megy suliba, mert úgyis elkésik. Nem érdekel, szarok rá! Bekopogsz és szépen elnézést kérsz, ennyi.

Ugrás az első szembejövő ruhába, kis fésülködés meg ilyesmi és rohanás melóba.

Nah 10 percet késtem, a főnökség viszont még többet, úgyhogy gond egy szál se. A fejem viszont megfájdult a reggeli rohanástól. Mivel 9 óra magasságában sem jött meg a munkakedvem, ezért úgy döntöttem, hogy ejtősre veszem ezt a napot, úgyis túlóráztam a múlthéten, határidősek készen, március közepéig meg úgyis el leszek havazva, szóval ennyi kijár nekem. (ha a fizetésemet nézem, akkor akár 1 hónapot is ejtőzhetnék)

Szóval a mai napot munkaimitálással töltöttem ezért úgy gondoltam, hogy megosztom másokkal is az évek során megszerzett gyakorlati tapasztalatomat.


Munkaimitálás tankönyv
(kezdőknek és haladóknak)


Készült: Ügyintézők,adminisztrátorok és egyéb irodai dolgozók számára.


Bevezető: Jelen tankönyv alapvető célja, hogy  az olykor lazítani szerető irodai dolgozók megfelelő mélységű ismeretekre tegyenek szert a munkaimitálás (továbbiakban MUKI) tárgykörében,hogy  ezáltal elkerüljék a lebukást illetve a kínos, amolyan "szőnyegszéle" pillanatokat.

A tankönyv 4 fő fejezetre tagolódik:

I) Tervezés, előkészítés

II) Megvalósítás

III) Értékelés

IV.Összefoglalás, ellenőrző kérdések

Igyekeztem kellő alapossággal és gyakorlati példákkal is bemutatni a MUKI tudományát, bízva abban, hogy a képzésben résztvevők számára sikerül hasznos és a gyakorlatban is alkalmazható ismereteket átadnom. Külön felhívom a kezdők figyelmét, hogy minden fejezet végén gyakorló feladatok vannak,  a tananyag sikeres elsajátítása érdekében nekik kötelező elvégezni!!! A haladó csoportosoknak csak úgy, érzés szerint.

I.Fejezet

Tervezés, előkészítés.

1,Célmeghatározás

Az előkészítési fázis első lépése a célmeghatározás. El kell döntenünk, hogy mivel akarjuk tölteni a munkaidőnket, mert ennek megfelelően kell az előkészületi munkálatokat megtennünk. Nem mindegy, hogy pl.netezésre, újságolvasásra vagy éppen telefonálgatásra rendezkedünk be.

Ha ezzel megvagyunk, jöhet a már tényleges, "éles" előkészítési munka. Ez a  MUKI nagyon fontos fázisa, (nem kihagyható lépés) hiszen a pontos és jól megtervezett előkészítéssel megalapozzuk projektünk sikerességét.

Annak érdekében, hogy minél nagyobb csoport tudja a MUKI alapjait elsajátítani illetve a már meglévő ismereteit bővíteni, megpróbáltam egy olyan mintapéldát összerakni, amiben lesz netezés,chatelés,újságolvasás, rejtvényfejtés, telefonálás.

2, Előkészítés

Első lépésként készítsünk elő egy csomó ügyiratot, amivel éppen nincs semmi dolgunk vagy éppen lenne, de nem kívánunk foglalkozni vele.(Fontos! A kezdők csak olyan ügyiratokat készítsenek elő amivel minden rendben van.Különös tekintettel a határidőkre!!!)

Pénzügyi vagy adó területén  dolgozók elővehetnek különböző könyvelési, adóösszesítő stb listákat is. Ezek jellemzője, hogy egyrészt jó nagyok, másrészt  jó hosszan  lehet nézegetni és különböző egyeztetési munkákat imitálhatunk vele. (rejtvényfejtőknek, újságolvasóknak is hasznos lehet)

Előszedhetünk vaskosabb fűzős, kötözős dossziékat is, ízlés szerint.

Amennyiben szerencsések vagyunk és munkáltatónknak jár a Magyar Közlöny,úgy  válasszunk ki legalább 2 számot amiről legalább annyit tudunk, hogy mi jelent meg benne. Lehetőség szerint olyat válasszunk ami kapcsolódik a munkakörünkhöz vagy legalábbis valamilyen szinten belemagyarázható. Ha nincs ilyen szerencsénk, akkor jogtárból vagy a netről nyomtassunk ki pár jogszabályt. 

Készítsünk a főnöknek aláírni valót. Ez nagyon fontos, hiszen akinek nincs mit aláíratnia az nem dolgozik.(persze ez nem így van, de a fafejű főnökök így gondolják) Ez tulajdonképpen lehet bármi, tájékoztatólevél,tucat-határozat (véleményem szerint ez a legjobb) vagy már a napokban aláíratott levelek (lesz belőle még egy példány, nah bumm). A lényeg az, hogy olyan legyen amit pillanatok alatt ki tudunk nyomtatni! és a főnök sem szokta igazán elolvasni.

Ha ezekkel megvagyunk, akkor válasszunk ki egy olyan ügyiratot, ami kicsit problémásabb, de mi már tudjuk a megoldást csak még nem csináltuk meg. Amennyiben nincs ilyen ügyünk akkor válasszunk tetszés szerint egyet, amivel majd szükség esetén foglalkozunk.

Vegyünk elő számológépet,tollat (legalább egy kéket és egy pirosat) ceruzát, radírt, vonalzót.

 folyt. köv.

Szerző: Dubblé  2012.01.24. 21:41 Szólj hozzá!

Címkék: munkaimitálás

A bejegyzés trackback címe:

https://dubble.blog.hu/api/trackback/id/tr23836801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása