Nah jól elmaradtam ezzel a naplóírással, már pótolgatni nem fogom. Elnézést minden kedves olvasómtól és annak a megmaradt-tudomásom szerint- egynek üzenem, hogy -ha nem is minden nap - igyekszem majd rendszeresen írni és egyben köszönöm Timi a kitartást, a leghűségesebb olvasónak járó díjat akár át is adhatnám neked.

Igazság szerint az elmúlt időszakban volt egy pár szarság az életemben, így nem  volt kedvem írni és igazán olyan események nem történtek velem amit kedvem lett volna virtuális papírra vetni.

Na de most  itt a tavasz megkezdődött az f1-es szezon végre! Az Ausztrál futamon vagyunk túl, ami nekem eredményeket tekintve csalódást okozott. A dolog már ott el volt baszva, hogy Alonso (a kedvenc versenyzőm csak, hogy tiszta legyen a kép) elszabta az időmérőt így esélye sem volt, hogy felérjen a dobogóra. Az időmérő kellemes meglepetése Schumacher ( korábbi kedvencem csak, hogy tiszta legyen a kép) 4. pozícióba való kvalizása jelentette. Összességében nagy izgalommal vártam a versenyt. Nah az örömöm nem tartott sokáig, mivel Májkül már a futam első részében feladni kényszerült a versenyt váltóhiba miatt. Alonso viszont kihozta a maximumot, sőt még talán többet is abból az olasz fostalicskából, végül az 5 helyen ért célba, ami a 12. helyről indulva kiváló eredmény. Sebastian Vettel szereplése viszont nem okozott meglepetést, a tavalyi évhez hasonlóan most sem vitte túlzásba az előzést. A rajtot mint előzést ki is vehetjük illetve a redbull boxmunkájának köszönhető előzést is, úgyhogy összesen maradt 1 egész mégpedig Rosberg 2. vagy 3. körben történő előzése. Azért azt illik itt megemlíteni, hogy legalább nem drs zónás tovahaladás volt, hanem inkább a két szekér közötti technikai különbségnek köszönhető. Ebben a szezonban számolni fogom, tehát Vettel neve mellett 1 futam után 1 előzés áll. A McLaren háza táján is volt némi furcsaság, ami miatt felmerül a gyanú bennem, hogy Button tolja a csapat. Érthetetlen dolog számomra, hogy a csapat miért Jensont hozta ki előbb kerékcserére és inkább Hamiltont + 1 körig hagyták kint szenvedni a kopott gumikon miközben Vettel esett rá rendesen. Persze ha a cél az volt, hogy Button és Hamilton között biztonságos legyen a különbség, akkor logikus döntés volt. Volt akiben már tavaly is felmerül, hogy a meki egyértelműen Butont támogatja ezt én akkor agymenésnek tartottam, de az első futamot látva, már nem tartom annak. Kiemelt figyelmet fogok szentelni ennek a kérdéskörnek is 2012-ben.

Végül pár gondolat a közvetítésről…

Én már eleve nem osztoztam a „hujdejóleszazm1en” eufórikus érzésben. A retkes közvetítésekben is voltak problémák, de az utóbbi években már valahogy megbíztam bennük.

A közvetítés röviden unalmas volt, bővebben nagyon unalmas. Néhány problémát megemlítenék ami a számomra gondot okozott.

  1. Mezei semmivel sem mondott kevesebb faszságot mint Gyuszkó, csak más stílusban adta elő. Lényeges különbség a kettő között az, hogy még Gyulánk lelkes drukkolásának izgalmában mondott szarságokat  Mezei mintha unalmában tette volna ugyanez.
  2. Mezei „Höjjj” csatakiáltása semmivel nem volt színvonalasabb mint Gyula „hujujjujj”-ozása.
  3. wégé hozta a tőle megszokott szakmai színvonalat és a közvetítés jelentős részében Mezei szarságait javította ki illetve próbálta a helyes irányba terelni, több-kevesebb sikerrel.
  4. A Nagy Bezengések idején arról volt szó, hogy nem lesznek reklámok…aztán lásd mégis voltak.
  5. Semmit nem dobott a közvetítés színvonalán, hogy a kommentátorok a helyszínen voltak. Fölösleges pénzkidobásnak tartom.
  6. Súlyos hibaként említeném, hogy a reggeli futamok a már évek óta megszokott délutáni ismétlését is elszúrták. A 14.00 órás rajt helyett már 13.45-kor elrajtoltatták a mezőnyt, ami roppant bosszantó, különösen azok számára, akik nem nézték a reggeli közvetítést és vasárnapi szórakozásként örömmel ültek le a tv elé 2 órakor és várták az izgalmas rajtot…azaz csak várták volna, mert akkor a mezőny már a 4-5. kör környékén járt.

 Persze biztosan sokan úgy gondolják, hogy ezek csak apróságok és bizalmat kellene szavazni a csatornának illetve a kommentátornak. Én is így lennék ezzel, ha az m1 nem közvetített volna évekig f1-es futamokat és Mezei is kezdő f1-es kommentátor lenne. De ugye erről nem beszélhetünk.

 Egyetlen pozitívumot tudnék megemlíteni ez pedig a Mérei-Gyulai csere volt. Ez jó döntés volt, el kell ismerni. Alkalmasint-kvázi Gyulai parasztkodása valóban nem hiányzott.

 

Hát ennyit a múlt hétvége eseményeiről. A továbbiakban valószínűleg leginkább az f1-ről fogok írni, mert a hosszú téli szünet után ez foglalkoztat a leginkább. Lehet írok majd futam összefoglalókat is..még nem tudom. A tavalyi készült Májkülös képregényeket is fel fogom rakni, ha lesz időm a képek egységesítésére  és remélhetőleg ebben a szezonban is készülnek majd új Májkülös történetek.

 

 

 

Szerző: Dubblé  2012.03.21. 20:54 Szólj hozzá!

Címkék: forma1

A bejegyzés trackback címe:

https://dubble.blog.hu/api/trackback/id/tr414332737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása